Baracklekvárral töltött étbevonóba mártott isteni finomság
Gluténmentes (lowcarb) Isler is lehet csodálatos finomság!
Imádom az islert vagy németesen az ischlert! Rengetegszer készítettem gyermekkoromban nagyanyámmal ezt a csokoládés édességet. Mikor is 13-14 évesen tudtam meg, hogy ez a csemege Ausztriából ahonnan a nevét kapta, egy gyönyörű alpesi településről, Bad Ischlről származik. Ez a fürdőváros 1849 és 1914 között élte fénykorát, amikor itt működött Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája, itt ünnepelték a császár születésnapját, sőt Erzsébet hercegnővel való eljegyzésének is e városka adott otthont.
A süteményt először Richard Kurth mestercukrász készítette a császár tiszteletére még az 1850-es években.
A cukrászda ma is működik, és természetesen az isler is kapható. Az egyszerűbb változat csokikrémmel van töltve, de létezik ünnepi, karácsonyi változat, ebbe ribizlilekvár kerül, és kávéízű a máz rajta. Az alap receptet nagymamámtól örököltem, imádtam, ízét soha sem feledtem. Nos, ezek az élmények vezeték a kezem, mikor gluténmentes cukrászatomban megalkottam, a Magyarországon hagyományosan elterjedt baracklekvárral töltött gluténmentes (low carb) isler változatát. Az első adagot feleségem születésnapjára készítettem, és az Ő inspirációja alapján készítettem el a csomagolását, hogy más is megajándékozhassa hozzátartozóját, barátját vagy ismerősét.
Amennyiben szeretné inkább Ön elkészíteni, válassza a MENTESKE ISLER alapcsomagot. Nincs más dolga csak megrendelni és követni a csomagban található lírást, vagy megtekinteni az elkészítésről készített videót. Remek kikapcsolódás.
* A termék nem felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. A termék túlzott mértékű fogyasztása hashajtóhatású lehet.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők változhatnak. A termék megvásárlásakor minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatóakra!